• 031 664 001
  • uhddrbelisce@gmail.com
  • Pon - Pet: 18:00 - 21:00

11. Slaninijada okupila velik broj natjecatelja i posjetitelja

Podijelite ovu objavu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nakon što je prošle godine zbog pandemije prekinuta desetogodišnja tradicija održavanja natjecanja u pečenju slanine, u subotu, 12. veljače, na odmorištu Drava u Bistrincima održana je 11. Slaninijada u organizaciji Udruge športskih ribolovaca Podravac Bistrinci te uz podršku Turističke zajednice grada Belišća.

Više od 30 natjecatelja sudjelovalo je u službenom dijelu natjecanja, a oko vatre, sa slaninom na štapovima, okupilo se stotinjak ostalih znatiželjnika i ljubitelja pečene slanine.

Ovako veliki odaziv natjecatelja dao je težak zadatak Danici Brkić, Vladimiru Severu i Ivici Aniću, članovima ocjenjivačke komisije, koji su odlučili kako je najukusniju slaninu ispekao Tomislav Šašek, koji je već pobijedio na Slaninijadi  2017. godine,  drugo je mjesto osvojila Marina Milković, treći je Karlo Smolčić, a kao najmlađa sudionica, nagrađena je i Una Vranjković. Najuspješnijima su uručene vrijedne nagrade – tabla suhe slanine, slavonska bombonijera i umjetnička slika.

11. Slaninijadu posjetila je i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, a Milan Borić, predsjednik bistrinačkih ribiča, istaknuo je kako ih, kao organizatore, raduje činjenica da je među sudionicima ovog natjecanja sve više mladih. Članice Babuški, grupe koja djeluje u sklopu UŠR Podravac, i ovom su se prilikom pobrinule da nitko ne ostane gladan i žedan te su pripremile lepinje, kobasice, slaninu, te tople i hladne napitke pa je druženje u prirodi nastavljeno do ranih poslijepodnevnih sati.