• 031 664 001
  • uhddrbelisce@gmail.com
  • Pon - Pet: 18:00 - 21:00

8. Državno natjecanje u kuhanju čobanca okupilo velik broj natjecatelja i posjetitelja

Podijelite ovu objavu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U subotu, 10. rujna 2022. godine, na belišćanskom bazenu održano je 8. Državno natjecanje u kuhanju čobanca, a u sklopu manifestacije “Belišćanska zlatna jesen”.

Ovogodišnje je natjecanje okupilo 48 majstora kotlića i njihovih ekipa. Stručni ocjenjivački sud činili su profesorica kulinarstva Jelica Černi kao predsjednica i članovi komisije Arpad Šipec, mladi vlasnik poznatog restorana Kovač čarda iz Suze te chef kuhinje hotela Waldinger Miroslav Sili.

Najolji čobanac skuhao je Damjan Bačić iz Baranjskog Petrovog Sela, drugo mjesto među najboljima osvojio je Perica Borić iz Bistrinaca, a treće Berislav Franjić iz Turističke zajednice općine Bizovac.

Svi natjecatelji dobili su zahvalnice i majice, a najboljim majstorima u kuhanju čobanca zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić i direktorica Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen uručili su priznanja, plakete i kotliće.

Državno natjecanje u kuhanju čobanca, kolokvijano svima poznato kao belišćanska čobanijada, bila je i prilika za druženje i učvršćivanje veza s predstavnicima prijateljskih gradova i općina Mojkovca iz Crne Gore, Radoviša iz Makedonije, Biograda na Moru, Benkovca, Svetog Ivana Zeline, Paga i Vionice.

Među natjecateljima 8. Državnog natjecanja u kuhanju čobanca, bilo je majstora kotlića iz cijele Osječko-Baranjske županije, ali i drugih krajeva Hrvatske. Natjecatelje, članove njihovih ekipa te sve goste zabavljao je Tamburaški sastav Garavi dok je program vodio Željko Lončarić Žec.