• 031 664 001
  • uhddrbelisce@gmail.com
  • Pon - Pet: 18:00 - 21:00

Održan 16. Memorijalni turnir “3. travnja”

Podijelite ovu objavu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U nedjelju, 20. lipnja belišćanski UHDDR bio je domaćin 16. Memorijalnog turnira “3. travnja” koji se održava u sjećanje na poginule prijatelje i suborce koji su dali život za Domovinu, a na kojem se okupilo 6 prijateljskih braniteljskih udruga.

Na turniru su sudjelovali Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bilje, Udruga hrvatskih dragovoljaca veterana Domovinskog rata Darda, Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske Osječko-baranjska Županija, Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata Belišće, Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata Valpovo te Udruga umirovljenih policajaca Osječko-baranjske županije podružnica Belišće.

Nakon hrvatske himne i minute šutnje za sve poginule suborce, predsjednik udruge Zlatko Rogač, pozdravio je sve prisutne članove ekipa i goste. Ovogodišnji je memorijalni turnir prigodnim riječima otvorio predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić, a svojim prisustvom turnir su podržali i dolaskom uveličali predstavnici Udruge udovica poginulih branitelja na čelu s predsjednicom Krunčicom Rupić, Grad Valpovo i pročelnik Oliver Vazdar, zamjenik načelnika Policijske postaje Belišće Nikola Pepić.

Prije samog održavanja turnira kod Spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade HV-a na lijevoj obali Drave upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeće, a molitvu je predvodio župnik fra Branko Janjić.

Sudionici turnira okušali su se u sportskim natjecanjima u streljaštvu, pikadu, visećoj kuglani i beli. Uslijedio je ručak i ugodno druženje uz sve propisane epidemiološke mjere.