• 031 664 001
  • uhddrbelisce@gmail.com
  • Pon - Pet: 18:00 - 21:00

Tradicionalno druženje i Sveta Misa u Belišću

Podijelite ovu objavu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Članovi UHDDR-a Belišće, 05.11.2019 održali smo tradicionalno druženje i prisustvovali na Svetoj Misi u Belišću.
Nakon svete mise Fra Dario Mican, već po tradiciji okupio nas je u prostorijama župnoga dvora i propovijedao Evanđelje te nastavio druženje s dragovoljcima..

Misu je predslavio fra Dario Mican, naš duhovnik. Misu smo prikazali za sve pokojne franjevačkih redova, kao i za sve poginule i preminule branitelje.

Nakon mise imali smo susret s duhovnikom u samostanu. Fra Dario je razlomio dio Markova evanđelja koji govori o Zapovijedima ljubavi: ljubavi prema Bogu i prema čovjeku-bližnjemu. Potaknuo nas je na uzvraćanje ljubavi prema Bogu te na iskazivanje ljubavi, podrške i blizine prema svim ljudima, a osobito prema kolegama braniteljima.

Na kraju susreta razgovarali smo o događajima koji nam slijede, među kojima je sljedeći po redu spomen na četiri hrvatska branitelja, pripadnika 107. brigade HV-a: Pave Horvata, Marka Pavlovića, Darka Dervenšeka i Damira Banovića, koji su 30.11.1991. položili živote za Domovinu. I ove godine 30. studenog ćemo položiti vijence, upaliti svijeće i slaviti misu i time se prisjetiti naših kolega branitelja.